Bir kentsel başarı öyküsü: Osmangazi modeli

OSMANGAZİ BELEDİYESİ

Türkiye’yi yasa boğan 17 Ağustos depremin unutulmaması ve tekrar aynı acıların yaşanmaması için 2009 yılında yeni bir şehirleşme hamlesine öncülük eden Osmangazi Belediyesi, 11 yılda yarım milyona yaklaşan insanın yaşamına dokunan büyük bir değişim, gelişim ve dönüşüme imza attı. Bursa Osmangazi Belediyesi, bugün gelinen noktada ‘Yaşam ve Ekonomik Değeri’ en yüksek kentler arasında başı çekiyor.

Daha modern, daha güvenli, daha huzurlu ve daha yeşil bir Osmangazi için 11 yıl önce planlı ve kararlı bir şekilde yola koyulan Osmangazi Belediyesi, yeni gelişim bölgeleri, kentsel dönüşüm projeleri, vizyon projeler, yeni sosyal yaşam alanlarına dönüşen dev kamulaştırma çalışmaları, parklar, meydanlar, yeni yollar bulvarlar, spor tesisleri ve tarihi eserlerin ihya edilmesi ile bambaşka bir Osmangazi inşa etti.

70 BİN YENİ GÜVENLİ KONUT, 282 BİN HUZURLU MUTLU İNSAN

Demirtaş, Panayır, Hamitler, Yunuseli, Güneştepe gelişim bölgelerinde planlı, az katlı, meydan, sosyal donatı, park ve yeşil alanları, eğitim, ibadet ve ticari alanları ile yeni şehirleşme modeli 282 bin insanın huzur ve güven içinde yaşam sürüyor.

SOĞANLI ETAP ETAP BÜYÜYOR; ROL MODEL OLUYOR

Yine Türkiye’de kamu eli ile yapılan en modern ve en özel kentsel dönüşüm projesi olan Soğanlı’da daha ilk etaplarında dahi 10 binin üzerinde insana güvenli ve yüksek yaşam kalitesi sunuyor. Bu kapsamda kentsel dönüşümün önünü açmak için 2370 daire üreterek çöküntü bölgelerini cazibe merkezine haline getirildi.

713 BİN METREKARE ALAN KAMULAŞTIRILDI 1465 BİNA YIKILDI

İlçenin yeniden yeşil kimliğine kavuşması, sağlam ve modern yapılarla yüksek yaşam kalitesine ulaşması için 11 yılda tam 713 bin Bahsegel metrekare alan kamulaştırılarak tam 1465 binanın yıkımı gerçekleştirildi.

1 MİLYON 613 BİN METREKARE YEŞİL ALAN KAZANDIRILDI

Osmangazi’ye 2009'dan bu yana 1.613.533 metrekare aktif yeşil alan kazandırıldı. Kişi başına düşen yeşil alan ise 11.7 metrekareye çıkarıldı. Ayrıca, 564 tarihi miras ve restorasyon çalışması, 13 adet binlerce araçlık otopark, 16 kapalı pazar alanı, 33 meydan, 69 hizmet ve muhtarlık binası, 9 kültür merkezi, 288 park ve 39 spor tesisi ile Osmangazi ve Bursa, sosyal ve kültürel hayatın her alanında kalıcı eserler kazandı.

TÜRKİYE’NİN YÜKSELEN YILDIZI

Osmangazi Belediyesi, bütünsel bir yaklaşımla hayata geçirdiği kentsel dönüşüm, gelişim, vizyon projeler, kamulaştırma, yeşil alan ve parklar ile tarihi eserlerin geleceğe taşınması ile bugün gelinen noktada Türkiye’de ‘Yaşam Kalitesi ve Ekonomik Değeri’ en yüksek kentler arasına başı çekiyor.

“BİZ UNUTMADIK, ÇALIŞTIK, DEĞİŞTİK VE GELİŞTİK”

Çevresel değerlere duyarlı ve saygılı bir yönetim anlayışı 11 yıl önce yola çıktıklarını açıklayan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Yeni Osmangazi ile birlikte yaşamı yeniden inşa etiklerini söyledi. Bu doğrultuda kentsel dönüşüm ve gelişim bölgeleri ile kamulaştırma çalışmalarıyla güvenli ve huzurlu, başlattıkları onlarca çevre projesiyle Osmangazi'nin tekrar eski yeşil kimliğine dönmeye başladığını belirti.

HEDEF YENİDEN TARİHİN EN GÜZEL ŞEHRİ

Bir cerrah gibi sorunlara dokunduklarını kaydeden Mustafa Dündar, “Osmangazi’yi yeniden inşa etmek ilmek ilmek işliyoruz. Daha yeşil, daha huzurlu, daha mutlu bir Osmangazi ile geleceğe daha umutla bakıyoruz. Osmangazi güzelleşiyor, Osmangazililerin yüzü gülüyor” dedi

11 YILDA HİZMETTE SINIR TANIMADIK

Dündar, Osmangazi’de değişim ve gelişimin tüm hızıyla sürdüğünü de altını çizerek, “Dünyada artık sadece ülkeler ve sanayiler değil şehirler de yarışıyor. 11 yıllık büyük birikim ve tecrübemiz ile yaptığımız, yapmakta olduğumuz ve yapacağımız vizyon projeler sayesinde dünya şehirleri ile rekabet eden marka şehir oluşturuyoruz. Türkiye’de kalkınmaya öncülük ediyoruz” şeklinde konuştu.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.